Περίπατος στην Ακρόπολη

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των ατόμων με  οπτική αναπηρία  να περιηγηθούν στην Ακρόπολη, κορυφαίο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, εξασφάλισε την προσβασιμότητά τους με την πλοήγηση μέσω ειδικής εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα, την κατασκευή προπλάσματος- μακέτας του Αρχαιολογικού Χώρου και την δημιουργία απτικής διαδρομής εμπλουτισμένης με ειδικά σχεδιασμένα εργαλεία για άτομα με πρόβλημα όρασης. Η ειδική αυτή Εφαρμογή, είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις για κινητά τηλέφωνα Αndroid και IOS, συμβατές με όλες τις αντίστοιχες συσκευές. Περιλαμβάνει γενικές πληροφορίες της πρόσβασης στην Ακρόπολη και αρχαιολογικές πληροφορίες του Αρχαιολογικού Χώρου και των μνημείων του, γραπτώς και προφορικώς.

Σε κάθε μνημείο η εφαρμογή αναγνωρίζει αυτόματα τη θέση του χρήστη και δίνει την αντίστοιχη πληροφορία. Ο χρήστης μπορεί να επιλέγει την ακουστική περιγραφή της θέσης ενδιαφέροντός του. Η εφαρμογή λειτουργεί, όπως μια συσκευή GPS μέσω δορυφόρου.

Ο σχεδιασμός και ανάπτυξη της εφαρμογής κινήθηκαν σε απόλυτα στοχευμένη βάση, με τη διαρκή αξιολόγηση κατά την πορεία τους από την αρμόδια τεχνική ομάδα και άτομα με αναπηρία όρασης, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα άρτιο αποτέλεσμα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των χρηστών.

κατεβάστε την εφαρμογή εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.faros.acropolisnavigator