Σημαντικό μέλημα υπήρξε η επέκταση των υποδομών των μουσείων αρμοδιότητας της Εφορείας, με στόχο την ορθή διαφύλαξη των κινητών μνημείων.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκαν και τοποθετήθηκαν νέα ασφαλή στηρίγματα σε 50 εικόνες του Μουσείου Π. & Αλ.Κανελλοπούλου.Στο Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς αντικαταστάθηκε το πεπαλαιωμένο σύστημα κλιματισμού, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκαν αντισεισμικές βάσεις για την προστασία όλων των εκθεμάτων. Στις προθήκες του ίδιου μουσείου, τοποθετήθηκαν ειδικά παρεμβύσματα, ώστε να εξασφαλισθεί η στεγανοποίησή τους, ενώ τοποθετήθηκαν και νέα συστήματα φωτισμού led εντός αυτών, για την προστασία των αρχαιοτήτων από την υπερθέρμανση και την εξοικονόμηση ενέργειας.Παράλληλα, στο Μουσείο του Κεραμεικού εκπονήθηκε πρόταση ανακαίνισης του υφισταμένου σύγχρονου βάθρου αρχαιοτήτων εντός του αιθρίου και κατασκευής υποδομής για την τοποθέτηση του θριγκού του ταφικού μνημείου του Αγάθωνα.

Μεταστέγασης της Αρχαιολογικής Συλλογής Κηφισιάς

Σημαντικός στόχος της νέας Εφορείας ήταν επίσης η επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος, αυτού της μεταστέγασης της Αρχαιολογικής Συλλογής Κηφισιάς, η οποία παραμένει κλειστή από το 2009. Χάρις στη συστηματική και αγαστή συνεργασία με τη νέα Δημοτική Αρχή ολοκληρώνεται πλέον η νέα αποθήκη/εργαστήριο συντήρησης σε ακίνητο που είχε ήδη παραχωρηθεί και ήδη έχει εξευρεθεί η πλέον κατάλληλη και κοινά αποδεκτή λύση για την στέγαση της Συλλογής.