Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς!

Το Τμήμα Συντήρησης της ΕΦΑΠΑ και τα έργα ΕΣΠΑ Θ-ΙΝΚ και CALLOS οργανώνουν για εσάς, την οικογένεια ή την παρέα σας το παιχνίδι αναζήτησης “ΜΕΤΑΞΥ ΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ… ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ” στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας!
Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο, θα ακούσουν ιστορίες φθοράς και συντήρησης και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις και γρίφους για να κερδίσουν την είσοδό τους στον Ναό του Ηφαίστου. Εκεί, θα ξεναγηθούν από συντηρητές, αρχαιολόγους και συνεργαζόμενους επιστήμονες στον κόσμο των αρχαίων και των ιστορικών χαραγμάτων και των φθορών του μνημείου και στις νέες τεχνολογίες διάγνωσης και συντήρησης που αναπτύσσονται.Τη δράση οργανώνουν το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της ΕΦΑΠΑ και τα έργα ΕΣΠΑ “ Θ-ink : Το γκράφιτι ως ιστορική μαρτυρία και ως φθορά στα αρχαία μνημεία),και “ Callos Project – Ανοικτό Εργαστήριο Συντήρησης των Μνημείων της Αθήνας με τεχνολογίες Λέιζερ και LIDAR).
Συνεργαζόμενοι φορείς: Lasers for Art’s Sake IESL – FORTH και Raymetrics SA.Δωρεάν είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο για τους συμμετέχοντες στη δράση.Δηλώσεις συμμετοχής έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022.Η πρόσκληση απευθύνεται σε οικογένειες και μικρές ομάδες. Άτομα που επιθυμούν να συμμετέχουν χωρίς προκαθορισμένη ομάδα θα μπορούν να ενταχθούν σε μία την ημέρα της εκδήλωσης.Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κλείστε τη θέση σας πατώντας στο link!

https://docs.google.com/…/1eFhtLqLUg…/edit
#europeandaysofconservationrestoration

Comments are closed