Θέατρο Διονύσου Ελευθερέως

Το Θέατρο του Διονύσου Ελευθερέως αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Νότιας Κλιτύος, αναπόσπαστο τμήμα του ιερού του θεού και χώρος διαμόρφωσης του αρχαίου δράματος από τη γένεσή του έως τους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους.

Ηρώδειο

Μετά την λήξη του έργου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών ολοκλήρωσε, το Νοέμβριο του 2017 τη συντήρηση του δυτικού μετωπικού τοίχου και απομάκρυνε στη συνέχεια το ικρίωμα που κάλυπτε όλη την δυτική εξωτερική όψη τα τελευταία 20 χρόνια, αποδίδοντας πλέον στο κοινό, αλλά και στη χρήση του Φεστιβάλ Αθηνών, πλήρως εμφανές το νότιο μέτωπο του μνημείου.

Χορηγικό μνημείο του Θρασύλλου και ο Ι. Ν. της Παναγίας της Σπηλιώτισσας

Το χορηγικό μνημείο του Θρασύλλου (320/19 π.Χ.) διαμορφώνεται στην πρόσοψη μεγάλου σπηλαίου επάνω από το Διονυσιακό Θέατρο και έχει τη μορφή δίθυρου πυλώνος. Το μνημείο καταστράφηκε κατά την πολιορκία της Ακροπόλεως από τους Τούρκους, το 1827 και μέρος του εγκατάσπαρτου υλικού του διηρπάγη και χρησιμοποιήθηκε στην αποκατάσταση της εκκλησίας της Σωτείρας του Νικοδήμου.

Ναός του Αγ. Μάρκου (Φραγκομονάστηρο) στην Καισαριανή

Στον ημιερειπωμένο ναό του Αγ. Μάρκου (Φραγκομονάστηρο) στο Λόφο των Πατέρων, σε μικρή απόσταση βορειοδυτικά της μονής Καισαριανής, πραγματοποιήθηκαν στερεωτικές εργασίες με σκοπό την άρση ετοιμορροπίας του μνημείου αλλά και την ασφάλεια των επισκεπτών


Ιερά Μονή Καισαριανής

Στο καθολικό και στον τρούλο του συγκροτήματος της τράπεζας της Μονής Καισαριανής πραγματοποιήθηκαν τοπικές εργασίες αποκατάστασης των στεγών, για να αντιμετωπιστούν προβλήματα εισροής υγρασίας στο εσωτερικό τους.

Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, Πλάκα

Στον ναό του Αγ. Ιωάννη Θεολόγου στην οδό Ερεχθέως στην Πλάκα πραγματοποιήθηκε καθαρισμός και τοπικές επισκευές της κεράμωσης.

Ναός Αγίου Γεωργίου στο Γαλάτσι

Στον ναό του Αγ. Γεωργίου Γαλατσίου πραγματοποιήθηκαν εργασίες τοπικών επισκευών των στεγών, παράλληλα με εργασίες συντήρησης του τοιχογραφικού διακόσμου του μνημείου.

Λοιπές εργασίες

Μικρής κλίμακας εργασίες αφορούσαν σε αποκατάσταση του πρανούς, πίσω από το βόρειο τμήμα της πρόσοψης της Βιβλιοθήκης Αδριανού, και σε στερεώσεις στην Οικία Ω και στον Μεγάλο Αποχετευτικό Αγωγό στην Αρχαία Αγορά, καθώς και εργασίες συντήρησης στην Οικία Ζ στον Κεραμεικό. Στη Ν. Κλιτύ της Ακρόπολης συντηρήθηκε το στέγαστρο του Χαλκουργείου Δ