Διοργάνωση και συμμετοχή σε εκθέσεις

Κατά τα έτη 2015 -2018 το επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών οργάνωσε ειδικές θεματικές εκθέσεις σε ποικίλους χώρους αρμοδιότητας της Εφορείας.


Θεματικές Περιηγήσεις και Ξεναγήσεις Επισήμων

Θεματικές περιηγήσεις για το ευρύ κοινό αλλά και για ειδικούς επιστήμονες, για επισήμους και για τους “Φίλους” αρκετών μουσείων (Εθνικό, Ακροπόλεως, Κυκλαδικής Τέχνης) οργανώθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους και σε μουσεία της Εφορείας.

Εκδηλώσεις και δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου σε χώρους και μουσεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας πρός την κοινωνία, διοργάνωσε μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων και δράσεων πολιτιστικού περιεχομένου σε Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία αρμοδιότητάς της.


Εκδόσεις

H Εφορεία προέβη στον σχεδιασμό και την έκδοση ποικίλων ενημερωτικών εντύπων για να αναδείξει τις δράσεις της.

Προβολή των δράσεων στο διαδίκτυο

Ο νέος κόμβος του ΥΠ.ΠΟ.A. www.culture.gr εμπλουτίζεται διαρκώς προβάλλοντας το έργο της Εφορείας. Επιπλέον, από το 2014 σχεδιάστηκε και λειτουργεί ειδικός δικτυακός ιστότοπος για το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς που έλαβαν έξι Χώροι αρμοδιότητας της Εφορείας (Ακρόπολη και Κλιτύες, Δυτικοί Λόφοι, Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Κεραμεικός) στη διεύθυνση www.theheartofancientathens.gr.

Δράσεις εκπαιδευτικού περιεχομένου σε χώρους και μουσεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών, πραγματοποίησε μία σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου σε Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία αρμοδιότητάς της, απευθυνόμενες σε σχολικές ομάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε ειδικές ομάδες ΑμεΑ.