Η Εφορεία προέβη στον σχεδιασμό και την έκδοση ποικίλων ενημερωτικών εντύπων για να αναδείξει τις δράσεις της. Συγκεκριμένα εκδόθηκαν έντυπα μετά την περαίωση των έργων ΕΣΠΑ στην Κλεψύδρα, το Ωρολόγιο Κυρρήστου και την Ακαδημίας Πλάτωνος. Στο εκδοτικό έργο περιλαμβάνεται ακόμη σημειωματάριο για το επετειακό έτος Αριστοτέλους 2016 το οποίο πωλείται στα πωλητήρια της Εφορείας, έντυπα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα για την έκθεση “ΑΔΡΙΑΝΩ ΣΩΤΗΡΙ ΚΑΙ ΚΤΙΣΤΗΙ” στο Φετιχιέ Τζαμί, καθώς και φυλλάδια για τη βιοποικιλότητα της Νότιας Κλιτύος Ακροπόλεως, με τίτλο “Δια-σπορά Μνημείων και Φύσης”. Παράλληλα, η Εφορεία σε συνεργασία με το ΤΑΠΑ προχώρησε σε επανασχεδιασμό όλων των φυλλαδίων που διανέμονται στους επισκέπτες στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της αρμοδιότητος της. Τα φυλλάδια θα εκδοθούν από το ΤΑΠΑ.Σημειωματάριο για το επετειακό έτος Αριστοτέλους 2016


Έντυπο για την έκθεση “ΑΔΡΙΑΝΩ ΣΩΤΗΡΙ ΚΑΙ ΚΤΙΣΤΗΙ” στο Φετιχιέ Τζαμί έντυπα στην ελληνική και αγγλική γλώσσαΕπιπλέον, τυπώθηκε ειδική δίγλωσση έκδοση ειδικά για τους Χώρους που περιλαμβάνονται στην «Καρδιά της Αρχαίας Αθήνας» με αφορμή την απονομή του «Σήματος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», καθώς και ενημερωτικός δίγλωσσος σελιδοδείκτης. Και οι δύο εκδόσεις περιλαμβάνουν QRcode που συνδέεται με τον ειδικό ιστότοπο www.theheartofancientathens.gr.

Επίσης, εκδόθηκαν αφίσες για την προβολή των πολιτιστικού χαρακτήρα δράσεων της ΕφορείαςΤο 2017, σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, η Εφορεία εκτύπωσε ενημερωτικά φυλλάδια και απτικές κατόψεις έντεκα Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων αρμοδιότητάς της στη γραφή Braille, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα ενθαρρυντική και ενδεικτική της σταδιακής καθιέρωσης καλών πρακτικών και συντονισμού συνεργατικών δράσεων για καθολική προσβασιμότητα σε όλα τα πεδία του πολιτισμού.