Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας πρός την κοινωνία, διοργάνωσε μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων και δράσεων πολιτιστικού περιεχομένου σε Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία αρμοδιότητάς της.

Συγκεκριμένα συμμετείχε ενεργά στον εορτασμό ημερών επετειακού χαρακτήρα και σε άλλες εκδηλώσεις- εκστρατείες του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Πανσέληνος Αυγούστου, η πανελλήνια εκστρατεία «Περιβάλλον και Πολιτισμός», οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων/ Μνημείων και η πιλοτική δράση Νέας Σελήνης Ιουλίου, με τίτλο «Η νύχτα των Αρχαίων».


Μουσική εκδήλωση στον Κεραμεικό στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου (2015)


Επίσης πολλοί φίλοι της σύγχρονης τέχνης απήλαυσαν τη γλυπτική εγκατάσταση της εικαστικού Μαρίας Λοϊζίδου στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο του Κεραμεικού με την υποστήριξη του ΝΕΟΝ (2016), ενώ κατά το 2017 σε αρκετούς χώρους της Εφορείας φιλοξενήθηκαν εκθέσεις της DOCUMENTA (Ολυμπιείο, Αρχαία Αγορά, Λύκειο, Φιλοπάππου, Διον. Αρεοπαγίτου).

Έκθεση με δημιουργίες της Μαρίας Λοϊζίδου στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο του Κεραμεικού με την υποστήριξη του ΝΕΟΝΜε αφορμή την ανακήρυξη από την UNESCO του έτους 2016 ως «Επετειακού Έτους Αριστοτέλους» η Εφορεία διοργάνωσε στον αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου σειρά ομιλιών σχετικών με τη φιλοσοφία, καθώς και μουσικών εκδηλώσεων. Ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις κ.ά.), φιλοξενήθηκαν επίσης σε μείζονες αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Εφορείας: στο Ολυμπιείο, στην Αρχαία και στη Ρωμαϊκή Αγορά, στους Δυτικούς Λόφους, στην Ομορφοκκλησιά και αλλού.


Εκδήλωση στoν αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου για το
«Επετειακό Έτος Αριστοτέλους»


Θεματικό γκράφιτι στον εξωτερικό περίβολο του Κεραμεικού. Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής κληρονομιάς 2016. Νίκος Τσουνάκας σε συνεργασία με το Athens Digital Arts Festival