Βελτίωση υποδομών εξυπηρέτησης επισκεπτών
Αναβάθμιση εισόδων και υποδομών εξυπηρέτησης επισκεπτών

Εντός του 2016 διαμορφώθηκε από το ΤΑΠΑ, σε συνεργασία με την Εφορεία η νέα είσοδος του Αρχαιολογικού Χώρου του Ολυμπιείου και κατασκευάστηκαν εκδοτήριο εισιτηρίων, πωλητήριο ειδών ΤΑΠΑ (εκμαγείων, βιβλίων κ.ά.), καθώς και αναψυκτήριο, με χώρους υγιεινής και αποθήκη. Εργασίες διαμόρφωσης πραγματοποιήθηκαν και στην περιοχή της κεντρικής εισόδου της Αρχαίας Αγοράς επί της οδού Αδριανού 24. Περιελάμβαναν επιστρώσεις, εγκατάσταση νέων καθιστικών εισόδου, εγκατάσταση κρήνης, αντικατάσταση τμήματος περίφραξης, βαφή περίφραξης εισόδου, εξυγίανση-αρμολόγημα λιθοδομής της ράμπας καθόδου στον αρχαιολογικό χώρο, αντικατάσταση πινακίδας εισόδου.

Στο ίδιο πνεύμα αναβάθμισης των υποδομών εξυπηρέτησης επισκεπτών, σε συνεργασία με το ΤΑΠΑ εγκαταστάθηκαν τα πρώτα συστημάτα των νέων ηλεκτρονικών εισιτηρίων και των ακυρωτικών μηχανημάτων στην Ακρόπολη, τη Νότια Κλιτύ και το Ολυμπιείο. Για την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών στους επισκέπτες και στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Χορηγίας του ΟΤΕ και της COSMOTE προς το ΥΠΠΟΑ, εγκαταστάθηκαν 19 σταθμοί χαμηλής όχλησης σε 11 συνολικά θέσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης, των Κλιτύων της και της Αρχαίας Αγοράς.

Eπίσης πραγματοποιήθηκαν εργασίες αντικατάστασης της παλαιάς ξύλινης κλίμακας στη Βιβλιοθήκη του Αδριανού με στόχο τη βελτίωση πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν εργασίες αντικατάστασης της παλαιάς ξύλινης κλίμακας των Προπυλαίων της Ακροπόλεως και στη Βιβλιοθήκη του Αδριανού με στόχο τη βελτίωση πρόσβασης στους αρχαιολογικούς χώρους.

Eργασίες διαμόρφωσης πραγματοποιήθηκαν και στην περιοχή της κεντρικής εισόδου της Αρχαίας Αγοράς επί της οδού Αδριανού 24. Περιελάμβαναν επιστρώσεις, εγκατάσταση νέων καθιστικών εισόδου, εγκατάσταση κρήνης, αντικατάσταση τμήματος περίφραξης, βαφή περίφραξης εισόδου, εξυγίανση-αρμολόγημα λιθοδομής της ράμπας καθόδου στον αρχαιολογικό χώρο, αντικατάσταση πινακίδας εισόδου.

Βελτίωση πρόσβασης στο Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς